Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Friday, September 14, 2018

Panduan Menempah Homestay

Panduan Menyewa | Menempah Rumah Sewa | Homestay | Airbnb


Elakkan menyewa homestay secara tiba2 (tempahan last minutes) terutama hujung minggu atau masa cuti sekolah. Ini kerana kebanyakan homestay yang murah akan cepat habis ditempah macam pisang goreng.

Disini dilampir bagaimana hendak memilih homestay sebagai panduan bagi bakal penyewa homestay. Hasil nukilan seorang blogger. Abahomestay kami yang sudah lama beroperasi sejak 2013 ada perabot dan kemudahan lengkap yang asas. RUANG TAMU, BILIK UTAMA & BILIK QUEEN (Lihat Gambar Dalam Blog nie...kena lihat kat kemudahan). Harga adik beradik homestay antara yang termurah dan berbaloi untuk disewa di Shah Alam & Klang sebab terletak di tengah2 antara Shah Alam dan Klang. Cuma RM180 untuk 2H1M. Rumah teres setingkat dan lot tepi serta berdekatan pula dengan taman permainan kanak2. Jangan risau anda boleh parking kereta lebih dari 2 buah kenderaan dengan FREE. Tak perlu bayar pun. Untuk baca kisah ini lebih lanjut sila klik warna kuning di atas.


Nak tahu lebih lanjut komen kat bawah post ni. 

Friday, September 7, 2018

WEDDING @ DEWAN SEBARGUNA PANDAMARAN JAYA KLANG

Zathy'Z Bridal Gallery: ZB047 - WEDDING @ DEWAN SEBAGUNA PANDAMARAN JAYA, ...


Alam perkahwinan merupakan satu ikatan cinta antara teruna dan dara / lelaki dan wanita yang merupakan kemuncak percintaan. Ini melibatkan persatuan dua keluarga yang berlainan samada dari segi kaum, bangsa dan keturunan.


Dewan serbaguna pandamaran jaya klang telah menjadi lokasi pilihan sejak dibina oleh kerajaan negeri untuk perlbagai aktiviti seperti majlis perkahwinan. Majlis perkahwinan di dewan boleh menampung jumlah orang yang ramai dan lokasinya mudah dicari. Oleh yang demikian, homestay menjadi pilihan untuk keluarga yang datang jauh dan memerlukan penginapan. Untuk baca kisah ini lebih lanjut sila klik warna kuning di atas.


Homestay kami mempunyai perabot dan kemudahan lengkap seperti:

RUANG TAMU, BILIK UTAMA & BILIK QUEEN (Lihat Gambar)

Sistem penghawa dingin di bilik ruang tamu
1 katil queen size
1 katil double size
1 katil single size
2 unit almari pakaian
1 unit seterika dan papan seterika
3 unit ampaian pakaian
2 unit tandas berasingan
5 unit kipas siling ( di ruang tamu, ruang makan & setiap bilik )
1 set meja solek
1 set meja komputer
1 set TV LCD & Hypp TV (UNIFI) dengan FREE Internet 24jam
2 set sofa
1 set meja makan
1 unit peti sejuk
1 unit mesin basuh
1 unit periuk nasi elektrik
1 unit cerek elektrik
1 unit pembakar roti
1 unit water filter
Karpet & Tikar buluh
Tilam dan bantal simpanan
Dapur lengkap dengan peralatan memasak
Bilik solat untuk muslim

Harga homestay antara yang termurah di Shah Alam & Klang hanya RM180 untuk 2H1M

Rumah teres setingkat dan lot tepi berdekatan taman permainan kanak2 dan boleh parking kereta lebih dari 2 buah kenderaan.

Nak tahu lebih lanjut komen kat bawah post ni.

Monday, August 20, 2018

Jarak homestay kami ke Kampung Jawa hanya 17 min @ 7.7km perjalanan

Abahomestay Shah Alam Ahnaf hanya RM180 @ 2H1M dengan pakej termasuk free UNIFI internet berkelajuan tinggi 24jam, hyyp TV, rumah teres setingkat lot tepi, parking luas. Kadar sewa bulanan RM60 sehari termasuk api, air, UNIFI bagi yang hendak menyewa sebulan atau lebih.

Hanya 17 min @ 7.7km ke Kampung Jawa dari homestay kami

Homestay kami mempunyai perabot dan kemudahan lengkap seperti:

RUANG TAMU, BILIK UTAMA & BILIK QUEEN (Lihat Gambar)

Sistem penghawa dingin di bilik ruang tamu
1 katil queen size
1 katil double size
1 katil single size
2 unit almari pakaian
1 unit seterika dan papan seterika
3 unit ampaian pakaian
2 unit tandas berasingan
5 unit kipas siling ( di ruang tamu, ruang makan & setiap bilik )
1 set meja solek
1 set meja komputer
1 set TV LCD & Hypp TV (UNIFI) dengan FREE Internet 24jam
2 set sofa
1 set meja makan
1 unit peti sejuk
1 unit mesin basuh
1 unit periuk nasi elektrik
1 unit cerek elektrik
1 unit pembakar roti
1 unit water filter
Karpet & Tikar buluh
Tilam dan bantal simpanan
Dapur lengkap dengan peralatan memasak
Bilik solat untuk muslim

Harga homestay antara yang termurah di Shah Alam & Klang hanya RM180 untuk 2H1M

Rumah teres setingkat dan lot tepi berdekatan taman permainan kanak2 dan boleh parking kereta lebih dari 2 buah kenderaan.

Nak tahu lebih lanjut komen kat bawah post ni. 

Untuk details layari facebook abahomestay


Saturday, June 9, 2018

ATLAS COPCO DI KOTA KEMUNING - hanya 14 min @ 10KM perjalanan dari homestay

PEMBUKAAN AKADEMI LATIHAN BAGI PERKHIDMATAN TEKNIK PEMAMPAT ATLAS COPCO PERTAMA DI ASIA TENGGARA


KUALA LUMPUR, 6 Nov (Bernama) -- Syarikat berpangkalan dari Sweden, Atlas Copco memperkenalkan Akademi Latihan Asia Tenggara pertamanya di Kuala Lumpur hari ini.

Majlis pembukaan dan perasmian Pusat Akademi Latihan berkenaan disempurnakan oleh Y.B. Dato' Seri Ong Ka Chuan, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri II di premis Atlas Copco (Malaysia) Sdn Bhd di Kota Kemuning.

Acara penuh bermakna itu turut disertai H.E. Duta Sweden ke Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt; Naib Presiden Pembangunan Kompeten dan Komunikasi Atlas Copco, Peter Leemans; Pengurus Besar Teknik Kompressor Atlas Copco Malaysia dan Singapura, Dereck Devlin dan Naib Presiden SEA Holding, Horst Wolfgang Wasel dalam upacara perasmian dan pemotongan reben.

Acara istimewa itu turut disaksikan oleh para pelanggan syarikat, Pengurus Besar Atlas Copco mewakili Filipina, Thailand dan Vietnam serta kakitangan di Malaysia.

Pembukaan Pusat Akademi Latihan ini adalah antara peristiwa penting dan pencapaian Atlas Copco di Malaysia. Malaysia dipilih sebagai pusat latihan serantau dengan tujuan untuk
membangun dan meningkatkan tahap kecekapan juruteknik syarikat di rantau Asia Tenggara.  







Saturday, May 26, 2018

Pusat Pemborong GM Klang - hanya 12min @ 8.5km perjalanan dari abahomestay kami

Assalamualaikum wbt

Apa yang menarik di GM Klang ni sepanjang bulan puasa 2018.

Meriahkan puasa anda setiap minggu bersama Rioooh GM Klang 2018! Pelbagai persembahan menarik seperti Qasidah, penampilan artis tempatan seperti Taleeb, In Team, Elyana, Hael Husaini dan tidak lupa OMAR & HANA~

Abahomestay Shah Alam Ahnaf hanya RM180 @ 2H1M dengan pakej termasuk free UNIFI internet berkelajuan tinggi 24jam, hyyp TV, rumah teres setingkat lot tepi, parking luas. Kadar sewa bulanan RM60 sehari termasuk api, air, UNIFI.

Isi borang di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com untuk elak tempahan bertindih.


Sunday, May 20, 2018

Homestay kami ke Gamuda Walk Kota Kemuning hanya 12 min @ 7.2km perjalanan

MEK JA'S LIFE!: Caffe Bene di Gamuda Walk:


Yes! Kami sangat suka kan dessert..especially mama dan Icha. So, kalau kami rasa nak makan dessert, Mek Ja akan buat research kat mana ada jual dessert yang sedap. Kali ini kami terserempak
dengan Caffe Bene ini ketika kami berjalan-jalan di Gamuda Walk, Kota Kemuning, Shah Alam.


Sebenarnya, kami dah pernah berkunjung ke Caffe Bene ini sewaktu kami ke Seoul, Korea pada Januari 2013 so bila nampak je Caffe Bene ni kat Malaysia, rasa macam teruja sikit.


Thursday, January 11, 2018

Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri di Jab Pendidikan Negeri

Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri ~ Blog Cikgu Abbas


Salam.


Tahniah kepada geng PISMP Ambilan 2008 yang telah pun mendapat tahu mengenai
penempatan masing-masing. Tak lama lagi tahu lah sekolah mana korang dapat.

Apa-apa pun, sebelum datang untuk melapor diri, ada beberapa perkara yang mesti korang  buat. Antaranya;

Akaun KWSP
- dapatkan slip yang ada nombor akaun KWSP korang untuk memudahkan urusan gaji nanti. Buat siap-siap sebab benda ni sekejap ja 5 min pon x sampai. Manalah tahu   yang first time sampai negeri tersebut.

Dokumen Perjalanan Terhad (DPT) untuk yang posting ke Sabah & Sarawak
- ini penting untuk urusan keluar/masuk sebab bila korang datang sini untuk bekerja/belajar, kena ada DPT ni. Yalah, macam korang ni foreigner..hehe..Macam pasport, warna biru. Buat sahaja di pejabat imigresen dengan bayaran RM5 untuk lima tahun. Boleh juga guna pasport antarabangsa (merah). Tapi korang lagi banyak guna DPT ni daripada pasport merah tu kot?? Macam aku yang kerja di Lawas ni, aku ada dua-dua
pasport sebabnya Lawas terletak di antara Brunei dan Sabah. Untuk ke Brunei aku perlukan pasport merah, dan untuk ke Sabah/ Semenanjung aku gunakan DPT. Guna yang merah pon okey jugak.


Nak baca lebih lanjut klik warna kuning tu
 





Saturday, January 6, 2018

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam 2017

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam


So, harini opismate ika ngajak ika pergi Food Festival dekat Shah Alam. Oh, ika sendiri taktahu ada food festival. Dan, em ni jujur cakap. First time pergi food festival. Sebelum ni dengar je, dan tak rasa berminat nak pergi. HEHE. Tak sempat nak ambik banyak gambar. Ini pun hasil curi curi. 

Festival Makanan Malaysia & Thailand Di Shah Alam

Para penyewa yang hendak mencari homestay yang ada free internet kelajuan tinggi dari UNIFI boleh sewa Abahomestay Shah Alam Ahnaf hanya rm180 @ 2h1m.. boleh buat kerja opis di rumah asal ada internet.. FREE internet UNIFI berkelajuan tinggi 24jam

https://www.facebook.com/abahomestay.ahnaf.9

http://onlinebookinghomestay.blogspot.my


Nak tahu jarak lokasi Giant 13 ke homestay kami - klik sini

Nak tahu lebih lanjut klik warna kuning tu

Tuesday, January 2, 2018

Dewan Warisan Kelab Warga Emas, Seksyen 24 - sesuai untuk majlis perkahwinan

A.I.B.A.T: Dewan Warisan Kelab Warga Emas, Seksyen 24


Majlis pertunangan pun dah sudah..jadi sekarang masa untuk urusan perkahwinan pula..kena plan awal-awal..kalau tak terkejar-kejar..banyak list yang kena buat...nak kena cari dewan, tempah pelamin, katering, photographer dan barang hantaran(x perlu booking, budget sendiri..:))..


"Nak kena cari dewan"??Nie sebab majlis perkahwinan kami nanti, dah decide nak buat kat  dewan..untuk kedua-dua belah pihak sekali...boleh jimatkan kos skit...:)..Sebenarnya kami telah terlewat untuk booking dewan di area Shah Alam ni..boleh dikatakan kebanyakkan dewan telah
penuh di booking untuk tarikh-tarikh yang menarik dan cuti sekolah..


Jadi, kami perlu cari dewan yang bersesuaian dan  mesti memenuhi syarat-syarat seperti berikut :-

  • Ada aircond
  • Keluasan mengikut budget masing-masing
  • Ada bilik persalinan
  • Dewan berada dalam keadaan baik
  • Harga yang berpatutan
Jadi, setelah survey, kami memilih Dewan Warisan Kelab Warga Emas yang berlokasi di seksyen 24, Shah Alam..berhampiran dengan kolam memancing. Dewan masih dalam keadaan baik, parking rasanya cukup kot...cukup syarat-syarat seperti diatas..


Tapi harga sewa dewan boleh tahan juga lah..RM3700 sehari...sesiapa yang ada ahli keluarga menjadi ahli kelab warga emas dapat diskaun RM500..tapi tak tau lah sampai bila-bila ke or untuk certain period je..tapi setelah bertanya dengan lebih lanjut dipejabat mereka(Office mereka bersebelahan dengan dewan tersebut)..kira ok lah..sebab harga sewa tu termasuk dengan meja bulat (40), meja
buffet(x pasti) dan siap dengan alas meja serta kerusi..berpadanan dengan harga kot..bagi aku lah...:)


Berikut gambar-gambar yang sempat diambil..Kami dah booking dewan tersebut..kena bayar deposit RM500..:)


Nak baca lebih lanjut klik warna kuning tu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code