Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Friday, May 29, 2020

INTEC Educational College Shah Alam Seksyen 18

Nisa Zack [ ♛ ]: INTEC Educational College


(entry ini sesuai dibaca oleh adik-adik sekolah. For the seniors, sila beri tunjuk ajar jika terkureng terlobeh sana-sini) PEACE!
Haa the title is why NZ menyepi terlalu lama. (hehh takdak orang perasan pun hang menyepi dan lagi malang takdak sapa amek kesah pon hang menyepi) ==’
Okay lantakk.
Tanggal 31/12/13, aku check website INTEC & Alhamdulilllah aku dapat programme AUSMAT (Australian Matriculation Programme) . Perasaan? Zero. Bhahaha. Mungkin aku tak tahu apa-apa lagi kot pasal INTEC. So, perasaan teruja itu memang takde. Okay then, try tanya papa & mama. My father very very very  support me to go there ( bcoz he don’t want me to find any opportunity to fly to India). Hehhs! =.= My mother, as usual, she ask me to think about it thoroughly because she tak kesah. Mula-mula aku cakap aku taknak pergi, terkejut mak aku. Bhahaha. Saje test reaction dia macam mana. Tapi memang aku taknak pergi pun sebab entah kenapa tetiba rasa macam berat hati . Then, try tanya opinion kawan-kawan yang sebaya (tak rapat dengan senior lama & memang takde senior kat SAIS). Then, one of my friend pun brief lah a little bit about Pre-U blablabla. Tochehh Safwan. Hewwheww

Nak tahu lebih lanjut sila klik tajuk warna kuning di atas

Thursday, May 28, 2020

INTEC Education College Shah Alam

Zenith KUPSIS '94 Official Blog: INTEC Education College


Selamat Datang ! ♥   بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Gapo ni ? Kolej je ? Bukan Universiti ?

Ramai yang masih tidak mengenali jenama INTEC  ini. Tahukah anda INTEC merupakan tempat persediaan bagi  pelajar yang akan melanjutkan pelajaran ke luar negara? INTEC merupakan Kampus Satelit di bawah naungan UiTM pada suatu ketika dulu.  Kini, INTEC telah diswastakan. Bermula tahun 2013, INTEC sepenuhnya menjadi IPTS di Malaysia. Private College gitu~ Lokasinya terletak di Shah Alam, Selangor. Mai la singgah ~

.
Apa istimewanya INTEC ni ?

Biasa je. Jujur saya cakap, INTEC ni tempat hamba Allah menimba ilmu. Ada rezeki dapatlah terbang.  *penuh rasa kerdil dan rendah diri* Oh, yang bestnya anda berpeluang meluaskan jaringan kenalan yang akan ke seluruh pelusuk dunia. Nanti senang nak roger. Mahu kenalan yang belajar di Jepun? Ireland? US? Australia?  Tiada masalah. Titik perkenalan bermula di sini :D 

Belajar di US tapi mahu merantau ke seluruh benua Eropah? Calling-calling je kawan di INTEC ni. Dapat tumpang rumah free. Jimat bajet. Antara sebab pusat persediaan ke luar negara ini ditubuhkan. Thumbs up
Nak tahu lebih lanjut klik tajuk warna kuning di atas
 

Wednesday, May 27, 2020

Kolej Akasia Tercinta Intec Shah Alam!

Fatin Rahmat: Kolej Akasia Tercinta!


Annyeong~
Cehhh.....ayat "tercinta" tu memang tak boleh blah la...

Aku nak cerita pasal tempat tinggal aku kat Seksyen 18 semenjak aku jadi student INTEC ni.

Kolej Akasia.

Well... Kolej Akasia ni of course la kolej kediaman for girls. Dekat depan kolej kitorang ada Kolej Cemara for boys, tapi ada jugak 2 girl's blok tersesat dekat situ.

Student AUSMAT memang semuanya ditempatkan dekat Blok 5. We all semua separated by programmes. So, kalau dapat lain-lain program...jangan mimpilah nak jadi housemate. Luckily aku dapat Tingkat 2. So tak adalah seksa sangat nak naik turun tangga.

Satu apartment kongsi 4 orang. Ada 2 bilik, living room, pantry, tempat sidai baju and bathroom. Perfect! I mean, okay la kan. At least tak adalah daif sangat ke pebenda...

Nak tahu lebih lanjut klik tajuk warna kuning di atas





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code