Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Sunday, May 20, 2018

Homestay kami ke Gamuda Walk Kota Kemuning hanya 12 min @ 7.2km perjalanan

MEK JA'S LIFE!: Caffe Bene di Gamuda Walk:


Yes! Kami sangat suka kan dessert..especially mama dan Icha. So, kalau kami rasa nak makan dessert, Mek Ja akan buat research kat mana ada jual dessert yang sedap. Kali ini kami terserempak
dengan Caffe Bene ini ketika kami berjalan-jalan di Gamuda Walk, Kota Kemuning, Shah Alam.


Sebenarnya, kami dah pernah berkunjung ke Caffe Bene ini sewaktu kami ke Seoul, Korea pada Januari 2013 so bila nampak je Caffe Bene ni kat Malaysia, rasa macam teruja sikit.


Thursday, January 11, 2018

Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri di Jab Pendidikan Negeri

Persediaan perkara-perkara penting sebelum posting/lapor diri ~ Blog Cikgu Abbas


Salam.


Tahniah kepada geng PISMP Ambilan 2008 yang telah pun mendapat tahu mengenai
penempatan masing-masing. Tak lama lagi tahu lah sekolah mana korang dapat.

Apa-apa pun, sebelum datang untuk melapor diri, ada beberapa perkara yang mesti korang  buat. Antaranya;

Akaun KWSP
- dapatkan slip yang ada nombor akaun KWSP korang untuk memudahkan urusan gaji nanti. Buat siap-siap sebab benda ni sekejap ja 5 min pon x sampai. Manalah tahu   yang first time sampai negeri tersebut.

Dokumen Perjalanan Terhad (DPT) untuk yang posting ke Sabah & Sarawak
- ini penting untuk urusan keluar/masuk sebab bila korang datang sini untuk bekerja/belajar, kena ada DPT ni. Yalah, macam korang ni foreigner..hehe..Macam pasport, warna biru. Buat sahaja di pejabat imigresen dengan bayaran RM5 untuk lima tahun. Boleh juga guna pasport antarabangsa (merah). Tapi korang lagi banyak guna DPT ni daripada pasport merah tu kot?? Macam aku yang kerja di Lawas ni, aku ada dua-dua
pasport sebabnya Lawas terletak di antara Brunei dan Sabah. Untuk ke Brunei aku perlukan pasport merah, dan untuk ke Sabah/ Semenanjung aku gunakan DPT. Guna yang merah pon okey jugak.


Nak baca lebih lanjut klik warna kuning tu
 





Saturday, January 6, 2018

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam 2017

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam


So, harini opismate ika ngajak ika pergi Food Festival dekat Shah Alam. Oh, ika sendiri taktahu ada food festival. Dan, em ni jujur cakap. First time pergi food festival. Sebelum ni dengar je, dan tak rasa berminat nak pergi. HEHE. Tak sempat nak ambik banyak gambar. Ini pun hasil curi curi. 

Festival Makanan Malaysia & Thailand Di Shah Alam

Para penyewa yang hendak mencari homestay yang ada free internet kelajuan tinggi dari UNIFI boleh sewa Abahomestay Shah Alam Ahnaf hanya rm180 @ 2h1m.. boleh buat kerja opis di rumah asal ada internet.. FREE internet UNIFI berkelajuan tinggi 24jam

https://www.facebook.com/abahomestay.ahnaf.9

http://onlinebookinghomestay.blogspot.my


Nak tahu jarak lokasi Giant 13 ke homestay kami - klik sini

Nak tahu lebih lanjut klik warna kuning tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code