Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Saturday, January 6, 2018

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam 2017

Food Festival Malaysia & Thailand Shah Alam


So, harini opismate ika ngajak ika pergi Food Festival dekat Shah Alam. Oh, ika sendiri taktahu ada food festival. Dan, em ni jujur cakap. First time pergi food festival. Sebelum ni dengar je, dan tak rasa berminat nak pergi. HEHE. Tak sempat nak ambik banyak gambar. Ini pun hasil curi curi. 

Festival Makanan Malaysia & Thailand Di Shah Alam

Para penyewa yang hendak mencari homestay yang ada free internet kelajuan tinggi dari UNIFI boleh sewa Abahomestay Shah Alam Ahnaf hanya rm180 @ 2h1m.. boleh buat kerja opis di rumah asal ada internet.. FREE internet UNIFI berkelajuan tinggi 24jam

https://www.facebook.com/abahomestay.ahnaf.9

http://onlinebookinghomestay.blogspot.my


Nak tahu jarak lokasi Giant 13 ke homestay kami - klik sini

Nak tahu lebih lanjut klik warna kuning tu

Tuesday, January 2, 2018

Dewan Warisan Kelab Warga Emas, Seksyen 24 - sesuai untuk majlis perkahwinan

A.I.B.A.T: Dewan Warisan Kelab Warga Emas, Seksyen 24


Majlis pertunangan pun dah sudah..jadi sekarang masa untuk urusan perkahwinan pula..kena plan awal-awal..kalau tak terkejar-kejar..banyak list yang kena buat...nak kena cari dewan, tempah pelamin, katering, photographer dan barang hantaran(x perlu booking, budget sendiri..:))..


"Nak kena cari dewan"??Nie sebab majlis perkahwinan kami nanti, dah decide nak buat kat  dewan..untuk kedua-dua belah pihak sekali...boleh jimatkan kos skit...:)..Sebenarnya kami telah terlewat untuk booking dewan di area Shah Alam ni..boleh dikatakan kebanyakkan dewan telah
penuh di booking untuk tarikh-tarikh yang menarik dan cuti sekolah..


Jadi, kami perlu cari dewan yang bersesuaian dan  mesti memenuhi syarat-syarat seperti berikut :-

  • Ada aircond
  • Keluasan mengikut budget masing-masing
  • Ada bilik persalinan
  • Dewan berada dalam keadaan baik
  • Harga yang berpatutan
Jadi, setelah survey, kami memilih Dewan Warisan Kelab Warga Emas yang berlokasi di seksyen 24, Shah Alam..berhampiran dengan kolam memancing. Dewan masih dalam keadaan baik, parking rasanya cukup kot...cukup syarat-syarat seperti diatas..


Tapi harga sewa dewan boleh tahan juga lah..RM3700 sehari...sesiapa yang ada ahli keluarga menjadi ahli kelab warga emas dapat diskaun RM500..tapi tak tau lah sampai bila-bila ke or untuk certain period je..tapi setelah bertanya dengan lebih lanjut dipejabat mereka(Office mereka bersebelahan dengan dewan tersebut)..kira ok lah..sebab harga sewa tu termasuk dengan meja bulat (40), meja
buffet(x pasti) dan siap dengan alas meja serta kerusi..berpadanan dengan harga kot..bagi aku lah...:)


Berikut gambar-gambar yang sempat diambil..Kami dah booking dewan tersebut..kena bayar deposit RM500..:)


Nak baca lebih lanjut klik warna kuning tu


Tuesday, December 12, 2017

Pengalaman Bersalin Di Hospital Shah Alam

Zahidahadi: Pengalaman Bersalin Di Hospital Shah Alam

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Pada 23 April 2017 bersamaan 27 Rejab pukul 7.48 malam dah selamat melahirkan bayi lelaki kedua yg berjisim...

Nak tahu lebih lanjut pengalaman bersalin di hospital shah alam.. sila klik link berwarna kuning tu

Hanya 24 min @ 16.7km perjalanan ke Hospital Shah Alam. RM180 @ 2H1M dgn FREE UNIFI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code