Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Tuesday, July 29, 2014

Belakang Lorong Seni Seksyen 7 Shah Alam

Neskopi: Belakang Lorong Seni Seksyen 7 Shah Alam


Pada masa hari pertama di bulan Ramadhan, kami pergi ke seksyen 7 shah
alam... rancangnya nak pergi cuci rambut puan puteri. Punya lah lama
puan puteri ni ke salon dari tengahhari sehingga magrib baru nak siap.
Hal perempuan memang lama... Pada rakan-rakan yang ada ma'am nak buat
atau basuh rambut tu, baik tinggalkan aje lah situ. Pergi jalan-jalan
atau ke masjid berhampiran. Kes tak tahu kurang info macam aku ni memang
nanya gini...
Kat sini aku nak perkenalkan ada saloon muslimah khas untuk muslimah...
maksudnya cuma wanita sahaja yang menguruskan wanita. Memang aku duduk
di kaki lima depan pintu saloon, tiada sorang lelaki pun masuk or lalu
lalang disini, ye la kan mana tahu suami pada tuan kedai ke apa ke...
yang bagusnya semuanya tertutup rapat. Nama salon tu Salon Muslimah AlZahirah, saing rodong boleh lihat di gambar bawah ni...



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Peta Laluan

Thursday, July 24, 2014

i-City Shah Alam 1 : Malaysia Travel

Kaki Travel: From Malaysia to the World with Khairuddin: i-City Shah Alam 1 : Malaysia Travel


My First Visit to the Coolest Hotspot in Town


Kembara kami kali ini adalah ke I-City, Shah Alam. Melancong dalam negeri juga tidak kurang menariknya. Bak kata pepatah hujan emas di negeri orang baik lagi hujan batu di negeri sendiri. Nak ke i-City agak mudah juga. Kan GPS ada, pasti boleh sampai punya. Kalau tidak cari saja pintu masuk No.2 ke UiTM (berhampiran Wisma Jakel Seksyen 7 Shah Alam). Ada simpang 4 dan traffic lite, ambil saja laluan yang bertentangan dengan pintu masuk ke UiTM.

Di harap tidak mengelirukan anda. Guna je GPS. Jalan terus sampai jumpa simpang ke kiri
selepas sungai kecil (Longkang besar), masuk ke kiri dan jalan terus. Dari sini anda pasti nampak kerlipan lampu LED di i-City. Saya terus memandu Ke Gate A. Terus masuk ambil parking tiket. Parking di mana-mana area di kawasan berhampiran Maybank, KFC, 7 eleven, The Chicken Riceshop atau Pos Malaysia. Parking fee tak mahal. Kami parking dari jam 930 pagi sehingga 1000 malam baru di caj RM12.00.Alamat : I-City, XG 7, Jalan Plumbum X7/X, Pusat Komersil Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.

Harga masuk pulak. Murah je. RM 70 untuk 6 attractions. i) Water World  ii) House of Horror iii)Trick Art Museum iv) Snowwalk v) Red carpet  vi) Space Mission. Harga asal adalah RM165. Kami beli semasa MATTA FAIR bulan Februari 2014. Link blog tentang MATTA Fair Feb 2014 telah saya siarkan di ink berikut :  http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/03/jalan-jalan-matta-fair-mac-2014.html. Berbaloi kalau beli di MATTA FAIR. MATTA FAIR yang berikut adalah pada bulan Sept 2014.  

Mengimbau kembali semasa kami bercuti ke Sydney sahaja. Kalau nak masuk ke Madame
Tussauds, Sydney beli tiket di kaunter sahaja dah AUD 40 (RM120). Atau on line tiket sahaja AUD 28 (RM98). Kiranya berbaloi, di Malaysia RM70 boleh tengok 6 attractions instead of Red Carpet (Madame Tussauds Malaysia).


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Saturday, July 19, 2014

My Small World: Reunion teman se-U :-)

My Small World: Reunion teman se-U :-)


Seminggu lepas saya balik USA, ada jemputan ke rumah kawan di Shah Alam. Ina jemput ramai juga tapi yang turn up 5 orang ajer. Jadilah kan. Dania tak join sebab ada seminar motivasi kat surau berdekatan rumah. 

Syok juga bila dah dapat berjumpa ramai-ramai ni macam-macam cerita yang keluar. Ni photo belah kiri ni Cik Normi. Saya memang berkepit je dengan dia kat UITM Terengganu. UITM Shah Alam disebabkan kami kelas lain-lain jadinya tak la berkepit sangat. Kalau kat UITM Terengganu tu ibarat belangkas. Hehe. Yang belah kanan ni Emi. Lecturer tapi sekarang ni sibuk pulak buat PHD. Masa ambik Masters kat UK, rajin dia call saya. Tq Tq. Masa ambik degree kat UITM Shah Alam, kami berdua ajer perempuan. Kami berdua ajer straight sitter dan grad on time. Yang lelain ada repeat paper. Girl power hokkay!!! :-)

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay  murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Sunday, July 13, 2014

RM10 bayar parking sekali masuk ke i-City


Ada urusan di Shah Alam/Klang i.e ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami murah di shah alam yang
berdekatan dengan harga berpatutan (RM180/hari). Layari blog kami di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

Wednesday, July 9, 2014

Persembahan Silat di Jusco AEON Bukit Tinggi Klang...

Jejaka Aksi Malaya: Persembahan Silat di Jusco AEON Bukit Tinggi Klang...: "...


Ini merupakan persembahan pertama pada tahun ini ABG J.A.M membuat persembahan silat pada hari pertama puasa di siang harinya...

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Tuesday, July 8, 2014

'Bercuti' di KPJ Klang Part 1

.:: Our Precious Moments::.: ++'Bercuti' di KPJ Klang Part 1++


minggu lepas raiqa admitted kat kpj klang sebab demam tak baik2...sebelum tu
raiqa kena chicken pox...kesian tul anak mummy nie, nasib baik chicken
pox tak naik banyak sebab cepat2 bawak pi klinik n doktor bagi
antiviral...dahla nak raye kan, tak pasal2 chicken pox bertenggek kat
muke gebu anak mummy...tapi alhamdulillah...banyak naik kat kepala n
badan jew...

nie kali kedua raiqa masuk hospital...kali pertama tahun lepas mase raiqa
umur lebih kurang 11 bulan, admit kat kpj shah alam...kali nie admit kat
kpj klang plak sebab semua hospital yang berdekatan dengan rumah dah
penuh...kpj shah alam, SMC, SJMC, tropicana semua nye penuh...igtkan
yang bilik rate murah je penuh, tanye suite pon same jugak...ramai
bebeno ye orang sakit huhuhu....then papa gamble pi kpj klang, kebetulan
plak mase tu ade 1 patient baru je discharge cuma dia tak keluar lagi
sebab tengah tunggu urusan GL semua settle...so papa booked siap2 then
balik rumah sementara tunggu sya balik dari opis...so sempatla pi lunch
dlu n kemas2 barang...dalam kul 2pm kitorg sampai ke KPJ...
kitorg dapat bilik isolation room, single standard sebab raiqa ada chicken pox
kan, so kene dok asing...bilik not badla, agak besar juga... 


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Monday, July 7, 2014

Hari-Hariku di UiTM Shah Alam

Hari-Hariku di UiTM Shah Alam

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera 

#CampakBelakang
Hai uolls.. Dah lama tak nampak Miza update blog ni kan? Sorry sangat-sangat. Miza tak sempat nak update sebab busy sangat dengan kelas, assingment, aktiviti dekat kolej, AJKnya lagi dan Miza join under Seketeriat Mahasiswa Fakulti iaitu Mahasiswa Aktif. Miza pun tak tau macam mana blogger popular dapat bahagikan masa mereka untuk update blog dengan aktiviti harian mereka. Pada mulanya Miza ingat nak aktif balik mengupdate blog masa awal masuk IPTA. Hampir 5 atau 6 bulan Miza berada di UiTM Shah Alam. Banyak kenangan yang diukir setiap saat, minit, jam, hari, minggu, dan bulan. Hari ni Miza baru nak mengimbau kembali kenangan semasa Miza di UiTM Shah Alam. Miza amat merindui kenangan manis or pahit berada di UiTM Shah Alam semasa Miza Semester 1. Ramai kenalan Miza semasa di UiTM Shah Alam. Banyak aktiviti Miza join semasa disana. Antaranya Kokorikulum (Kesatrian Negara), SAF (Sukan Antara Fakulti), dan banyak lagi. This is my family (Roomate). Ni masa event PPW.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan


Tuesday, July 1, 2014

PADANG JAWA PETALING: PROFAIL KAMPUNG

PADANG JAWA PETALING: PROFAIL KAMPUNG

Kedudukan Didalam Peta

Kampung Padang Jawa Petaling terletak di Negeri Selangor dan berada
didalam Daerah Petaling Mukim Bukit Raja. Kampung ini adalah sebuah
kampung tradisi yang terletak dalam kawasan himpitan diantara dua bandar
besar yang mana di sebelah barat kampung ini adalah Bandar Diraja Klang
manakala disebelah utara dan timur dikelilingi oleh Bandaraya Shah
Alam. Di sebelah selatan ialah Sungai Klang. Terletak berhampiran dengan
Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri, dalam Parlimen P108 Shah Alam dan
DUN N41kawasan Batu 3.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay
murah di shah alam  dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code