Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Friday, January 31, 2014

Scan 3d/4d di Shah Alam- Hospital Umra

MENJARING IMPIAN: Scan 3d/4d di Shah Alam- Hospital Umra


Macam mom to be yang lain, sayapun excited jugak nak buat scan 3d/4d. Excited nak tengok muka baby & aksi2 dia dalam perut. Saja nak simpan kenangan time dia dalam perut mama dia ni. Hehe..
Saya takde survey sangat nak wat scan 3d/4d ni dekat banyak2 klinik. Mula2 fikir nak wat dekat Klinik ajwa, tapi disebabkan dekat situ dia buat pakej 3d/4d sekali dengan detail scan. Kalau nak wat 3d/4d saja xboleh. Harga pulak RM 160. Tak jadila nak buat dekat situ sebab detail scan kan saya dah buat masa 22 minggu dulu. Pasal detail scan boleh refer SINI.
Scan 3d/4d ni boleh buat dari 21 minggu-32 minggu. Tapi ada certain klinik dia kasi sampai 30 minggu je sebab takut xnampak muka baby sebab kepala baby dah dekat bawah kan. Saya memang nak buat masa 30 minggu sebab  time tu baby  dah ada ‘lemak” dan nampak chubby sikit compare kalau buat time bawah 28 minggu. So, terus buat booking dengan scan 3d/4d Malaysia. Boleh refer website diorang dekat SINI dan FB diaorang di SINI.

Saya booking dekat shah alam. Kalau dekat shah alam, time weekend yang ada dekat Hospital Umra. Mula2 ingat nak wat booking sebelah petang sebab baby saya kalau pagi2 kurang aktif. Banyak tido. Hehe..petang ke malam barula terlebih aktif. Tapi sebab hari tu nak kena gi kenduri kawen kawan dekat Jengka, kenala buat jugak waktu pagi. Memang harap sangatla baby tak tido time ni. Pukul 9 pagi memanglah  time dia tido. Dah boleh hafal dah time dia berjaga & tido.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Thursday, January 30, 2014

Tempah Kelab Angklung dari SMK Taman Sri Muda

Kelab Angklung Wariseni : Kombinasi


Hari ini senior membuat latihan untuk persembahan pada 8 Februari nanti di Kolej Vokasionl, Kelang. Junior turut dipanggil sama untuk melihat.



Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay 
murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Monday, January 27, 2014

Street Art Laman Seni Shah Alam

Nota Etika: Street Art Laman Seni Shah Alam


Siapa kata Shah Alam tak best? Selain dari i-City yang orang selalu tergila-gila nak pergi sampai
jammed jalan dekat Seksyen 7 tu every weekend yang dalam tu ada 3D
tricky art tapi kena bayar kalau nak masuk, Shah Alam jugak ada Street
Art ala-ala kat Penang gittewww.
Hangpa semua tak payah nak dok kalut pi sampai ke penang tu.



Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Peta Laluan

Street Art at Section 2 Shah Alam

Asyik Izas : Asyik Maiburogu: Street Art at Section 2 Shah Alam, Malaysia.


Assalamualaikum, Sesuatu yang menarik anda boleh jumpa di Malaysia sekarang, tak perlu nak ke luar negara untuk jumpa art yang sebelum ini dikatakan seperti vandalism. This is not vandalism this is street art. Street art sangat menarik dan akan menarik perhatian orang untuk datang malah dapat mencantikkan tempat yang nampak usang dan buruk. Seperti street art di seksyen 2 Shah Alam ini, ia berada hanya di lorong belakang kedai yang sudah lama beroperasi. Tempatnya memang berdekatan
dengan UITM Shah Alam dan memang menjadi tumpuan pelajar di situ. Cuma cadangan Asyik supaya tempat ini lebih terjaga kebersihannya dan itu mungkin dapat menaikkan lagi nama kawasan tersebut.

Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.


Pihak kami ada menyediakan homestay  murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.



Peta Laluan

Monday, January 13, 2014

Rumah Iklim Sederhana Empat Musim di Taman Botani Shah Alam

Obsesiku: Rumah Iklim Sederhana Empat Musim di Taman Botani ...:


Assalamualaikumm.. Wahhh, tahun 2014 ni macam makin meriah je kan? Wishlist tahun ni, nak pergi jelajah tempat-tempat menarik yang ada kat dalam Malaysia ni. Eh, kenapa tetibe je fana ni? Hahaha. Sebenarnya kalau korang nak tahu 2014 merupakan Tahun Melawat Malaysia !


Rasa macam bangga pulak jadi warganegara Malaysia. Dah la aman, makmur, harmoni dengan rakyat berbilang kaum, makanan sedap-sedap ditambah pula dengan tempat-tempat best yang ada kat Malaysia ni. Sayang betul la rasanya kat Malaysia. Aummmm. Harimau Malaya giteww!

Actually, banyak lagi tempat-tempat menarik yang ada kat Malaysia ni yang fana belom jejak lagi. Bukan apa, rasa diri ni masih kecil lagi untuk berjalan jauh tanpa keluarga disisi. Cehhh! Kalau dalam area
Kuala Lumpur, Selangor tu inshaAllah tak ada hal la.


Okay, baru-baru ni masa cuti study week, rasa macam nak main salji pula. Siapa kata dalam Malaysia tak ada salji? Haaa, tu la, korang tak tahu. Kalau korang nak merasa salji, sejuk, bila bercakap asap
berkepul-kepul keluar dari mulut, jom pergi tempat ni.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Sunday, January 12, 2014

Realiti Kehidupan: Muzium Lilin i-City Shah Alam

Realiti Kehidupan: Muzium Lilin i-City Shah Alam:

Muzium lilin atau lebih dikenali Red Carpet i-City Shah Alam

Salam sejahtera semua.... Lama menyepi kini bertemua jua di Tahun Baru 2014. Rasanya belum terlambat untuk diucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru kepada semua.

Rasanya inilah post pertama yang di tulis dalam tahun baru ini. Puas difikir apa yang hendak dituliskan. Akhirnya dapat juga satu job, so aku hendak kongsikan sedikit pengalaman semasa pergi I City di Shah Alam. Apa yang ada di sana? Kepada bro2 atau akak-akak yang pernah pergi rasanya semua dah tahu. Tapi yang belum pergi, aku hendak kongsi sedikit tentang 'Red Carpet i-City'.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Saturday, January 11, 2014

Pengalaman Pertama ke Stimulatheraphy @ Alam Impian

My Genius Baby - Qarissa & Quzayra: Pengalaman Pertama ke Stimulatheraphy @ Alam Impian


Nampaknya, ramai betul kawan-kawan yang nak tahu pasal Stimulatheraphy lepas aku sharekan di FB aku semalam. Baiklah, untuk jawap semua pertanyaan korang, aku buat satu entry kat sini, kalau rasa sesuai di kongi, bolehlah korang kongsi okay ..:)


Aku dah tahu pasal Stimulatheraphy rasanya dr last year. Sebab nampak kawan-kawan yang ada anak istimewa pergi berurut. Dengar citer dorang dan baca kat FB macam bagus jer kaedahnya .. tapi aku mmg tak tahu yg sebenarnya Stimulatheraphy ni UNTUK SEMUA, bukan hanya anak istimewa macam CP atau GDD etc. Cuma baru-baru ni aku ada nampak kat wall, ada kawan aku yg pergi sana, lupa plak siapa, ada
few friends awak anak ke sana, tapi dlm entry tu dia bgtau yang dia nak urut untuk diri sendiri dan hubby. I was like…”Ohh…laaa...stimulatheraphy ni kalau tak istimewa orangnya (haaa..kasik sedar diri yg aku ni tak istimewa pun ! Hahhah) pun boleh gi ker? Cissss..kalau aku tau lama dah aku gi!” Sebab, aku mmg suka berurut. Kadang-kadang badan ni suka sakit-sakit dan lenguh2, maklumlah usia pun dah 3 series kekdahnya! Dan, baru-baru ni jugak, bila nampak Jiey tulis nak bawak Rifa ke sana untuk urutan minda through stimulatheraphy, lagilah aku teruja. Boleh bawak anak-anak aku sekali jalan dengan aku gi massage sesama ngan aku. Then, semalam pagi, aku terus call Kak Ija nak buat appnt kononnya today
lah (Khamis). Nak dijadikan cerita, kelas anak aku dibatalkan semalam, jadi aku dengan segeranya terus ajak hubby ke Alam Impian untuk jumpa Kak Ija. Ye, korang semua tahu aku mmg KONSISTEN & PERSISTENCE orangnya kan? Kalau aku NAK tu, aku NAK gak. So, ada je masa terluang
semalam, aku takmo tunggu today. Semalam gak aku redah bawak anak-anak.


Klik tajuk yang ada kaler kuning tu untuk tahu lebih lanjut.

Pihak kami ada menyediakan homestay murah di shah alam dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Peta Laluan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code