Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Wednesday, August 28, 2013

Lawatan APACC di Politeknik Shah Alam

Asia Pacific Accreditation and Certification Commission: Meetings with new re-merged Ministry of Education,...:

A delegation from the Colombo Plan Staff College composed of the Director General, Dr. Mohammad Naim Yaakub, Faculty Consultant Dr. Hazrat Hussain and Executive Secretary Ms. Adrienne Abril embarked on several missions in Malaysia from June 11 – 14, 2013.

June 11, 2013, Dinner Meeting with MoE Deputy Minister, Other High Ranking Officials
On the first day, June 11, 2013, the delegation met the new Malaysian Deputy Minister for Education, Hon. Datuk Mary Yap Kain Ching to discuss possible areas for cooperation between CPSC and the newly re-merged Ministry of Education.

The dinner-meeting, held at the Shangri-La Hotel, was also graced by prominent officials such as Datuk Mohlis Jaafar, Director General of Department of Polytechnic Education, MoE; Dato’ Dr. Ahamad bin Sipon, former Director of SEAMEO (Southeast Asian Ministers of Education Organization) Secretariat; and Haji Ahmad Tajudin bin Jab, Director of Technical and Vocational Education Division, MoE. All attendees, including the Deputy Minister, have participated in CPSC programs in the past, either as resource person or participant.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Monday, August 26, 2013

Gambar kenangan semasa di Politeknik Shah Alam 2008

Wajah2 Bekas Pelajar Politeknik Shah Alam

Pic ini adalah koleksi dari pic dari sem 1 smpi la sem 3 ......ini lah wajah-wajah ktowg in uniform Politeknik Shah Alam ....
X sabar rasanya nk blik ke Shah Alam....
Perkara yg ingin , dah lame , mesti nak lakukan kt Shah Alam ialah :
  • Makan tgh Hari kt kedai lontong
  • beli burger ilham
  • mkn kt Restoran Ali
  • Lepak kt dpn umah jaja n sarah smbil mengutarakn gusip2 panas n lates
  • lepak kt dataran Shah Alam time mlm2 bute
  • ptg2 p beli goreng pisang n air soya pastu lepak tepi padang ....
  • study plak kt Mcd seksyen 2 n subang
  • mkn kt food court poli
  • mkn kt Kedai Kopi kt area dataran bwh ...


    Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

    Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.
          Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
          Peta Laluan

Saturday, August 24, 2013

Bekas pelajar Diploma Kejuruteraan Mekanikal Politeknik Shah Alam masuk paper Utusan

Penyambung warisan seni Melayu dalam bidang tarian

SEBELUM menyambung pengajian dalam jurusan Seni Tari (Koreografi) di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara), Muhammad Akmal Ayob, 28, terlebih dahulu menggenggam segulung Diploma Kejuruteraan Mekanikal. Pemuda yang berasal dari Kampung Baru, Kuala Lumpur itu sama sekali tidak menyangka akan menjadikan bidang tarian sebagai kerjaya kerana pada masa sama, dia juga ingin menyertai bidang kejuruteraan.
Sikap ingin mencuba, membuatkan Muhammad Akmal tidak pernah malu untuk menonjolkan diri dengan menyertai pelbagai aktiviti kesenian mahupun sukan semenjak dari zaman sekolah rendah lagi. Ceritanya, memasuki sekolah lelaki membuatkan dia semakin aktif melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti kesenian seperti bermain biola, menari dan berlakon yang mana kurang digemari pelajar lain. “Sementara menunggu keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), saya menyertai kelas tarian yang dianjurkan Pak Ngah tetapi pada masa sama, saya bercita-cita untuk menyambung pengajian dalam jurusan jurutera.
“Walaupun dapat menyambung pengajian dalam jurusan Kejuruteraan Mekanikal di Politeknik Shah Alam, Selangor, saya tetap aktif menjana pendapatan sambilan dengan menari dan membuat persembahan,

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Sumber petikan dari Utusan Malaysia

Thursday, August 22, 2013

Fz Photo.Art.Galery: Konvokesyen Politeknik Shah Alam 2012

Gambar semasa Konvokesyen Politeknik Shah Alam

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Tuesday, August 20, 2013

Menghadiri Konvokesyen Politeknik Shah Alam ke 13 pada 16 Jun 2011

KeLuaRGaKu HiDuPKu: Konvokesyen Politeknik Shah Alam 16 Jun 2011

Sepatutnyer kul8pg dah kene ada kt poli dah tp aku terlewat setengah jam ko, ape tidaknyer jalanraya masyaallah ko jem giler kt batu 3...tension btl aku.ingtkan sempat la sampai kul8. aku bertolak dr umah kul7.20pg.sehari sblm konvo aku dah pegi kt poli tuk majlis raptai memang xjem la,tu yg aku bajet turun kul7.20pg sempat la samapi kul8pg. aku sampai kt poli dah kul8.30,semua graduan dah masuk dewan dah,aku bergegas ke dewan,nasib baik la xstart lg.kul9 br start majlis ni...

aku br jer dpt diploma...sebelum ni aku dah ditawarkan belajar kt poli kota bharu,time dah kawen dah n sekali gus dpt lak kerja kt jkr kl.jadi terpaksa la aku tolak tuk blajar tu...keje lbh penting lg sebabnyer keje susah dpt xkn nk tolak rezeki keje kn...blaja bila2 masa blh kn yang penting keinginan n kemahuan yg tinggi ada dalam diri.

insyaallah kalo ada rezeki lg aku akan sambung blaja degree lak...


Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Sunday, August 18, 2013

Kisah pelajar politeknik Shah Alam - kursus diploma teknologi berasaskan kayu 2009


MASUK POLITEKNIK SHAH ALAM

lps aku call kaka aku n aku dapat tahu aku masuk poli shah alam betape happy nye(plastik jew).manew tak nye aku x payah ar pegi sekolah.dah 5 tahun cukup2 ar.then aku pn mule ar pikir apew kos yang aku dapat.mcm hampeh.x popular pulak tu.nnti dieorg ckp apew pulak.dip wood based technology,apew jadahnye.maybe ni la kos yang sesuai dgn aku.barang2 nk pegi poli jew dh berape ratus aku habiskan duit.mcm2 aku beli.pekare plng sedih sebelum pegi poli ialah kene hitamkan balik rambut n kene potong pendek(mcm skema ckit ar).then aku pn gunting.dh lame jugak aku tunggu surat tawaran.tapi mcm tunggu kucng bertanduk sebab x de pn.ape posman salah antar surat ke..last2 bapak ako call.call jabatan hal ehwal pelajar pun mcm hampeh sbb bt x layan(sibuk la 2 kononye).dh seminggu x de respon jugak.las2 aku bt keputusan nk pegi poli.sampai sane cm sunyi jew.tngk2 mase ako pegi budak2 maseh cuti sem.facilities aku tengok ok ar drpd sekolah aku dulu.ble dah dapat surat tu aku pun terus pegi buat medical checkup.hahahah,mahal kut kne buat medical checkup tu.nasib baek adew orang bayarkan.ble semua dh settle x lame lps tu aku pun nak mula daftar.pg2 bertolak dari putrajaya.dgn mood yang x berape best.sampai kat poli,aku pn pegi ar kat kaunter daftar.lps tu kene tunggu sampai number panggil.lps tu ade sorang mamat ni.apehal tngk2 aku.die pun tnye aku.aku pun berbual2 ar.lps name aku pnggl,aku terus pegi ke kamsis.sampai kat sane aku org first yg masuk bilik tu.rupe2 nye aku satu bilik dgn nizam(mamat yg first2 tegur aku).die orang ampang.then sorang lg budak terengganu datang.satu bilik dgn aku.gaye mcm kampung2.tp x pew ar dpt roomate yg baek n x smoking.kiteorg pn knl2 ar.mase minggu suai kenal aku pn pegi dgn dieorg..itulah cerite first time masuk poli...

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Friday, August 16, 2013

Memori di Politeknik Shah Alam 2009


Transformasi di Politeknik Shah Alam

It has been 6 month since i said to good bye Poli. Tak tefikir pon nak datang sini dalam mase terdekat ni. Ingatkan lepas ni dah takde chance nak jejak kaki kat sini. So kitorang pon budget la tunggu konvo bulan 4 nanty baru datang sini.

Korang tawu jela kan.. poli ni bukan nye tempat nak bejimba. Huhu kene ade urusan rasmi baru la releven sikit nak datang sini. Kalau tak de urusan kejadahnye nak datang sini. So mase hari rabu yang aku datang Shah Alam tu, aku teha nia zul and nasih buat rombongan 1 kete viva ke poli shah alam yang dirindui.. * RINDU LA SANGAT KAN!!!!*

Ekceli there were few reasons why we decide to go there. 1st kitorang nak amek sijil and transkrip, 2nd nak mintak chop pengesahan daripada lecturer 3rd nak jumpe lectrer mintak restu! hahaha yang reason yang 3rd tu mcm xde kene mengene je ekk hehe.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Wednesday, August 14, 2013

Konvokesyen ke 14 Politeknik Shah Alam 24 May 2012

konvokesyen ke 14 politeknik shah alam

Alhamdulillah.. setelah sekian lama.. akhirnya dapat jugak aku menamatkan pengajian Diploma Kejuruteraan Elektronik Kawalan Politeknik Shah Alam.. walaupon aku dah habis Disember 2011 lepas.. and dah kojer pon kat Maybank Bukit Jelutong Shah Alam.. alhamdulillah hari nie 24 May 2012 dapat jugak aku Konvo.. malas nak membebel banyak.. layan gambar2 Konvo nie... tak banyak pon aku amik.. Terima kasih pada yang bagi Bunga.. hik3...

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Monday, August 12, 2013

All About Me, Si Lisa pelajar Politeknik Shah Alam 2010.....

Kenangan Politeknik Shah Alam 2010:

Tidak jelas tp xpa...politeknik Shah Alam ttp salah satu kenangan terindah dalam hidup sy....sy rindu Arina, bani, oma, sha2, juliza, cik noli, c-fas, c herman..., faan and the geng...c sani yg kini  d USA...tempat ku mgadu dlu2...miss u all...
tp paling sy sayang adalah arinala...tidak lupa jugak kpd para pensyah fbret iaitu cik chia Soi lee....engkaula pnsyh yg byk tlg aku time sy susah dlu....

        Dlm pertengahan   sy study d poli. Shah Alam ni...pada 30 haribulan 4 2006...sapa duga rupanya Arwah bapaku pergi tuk selama2nya....pilunya sy time tu....sblm kejadian tu blaku...masa tidur mlm sblm keesokan harinya...sy xdapat tido...gelisah sy spanjang mlm...seblm tu lagi agak2 seminggu yg lepas sy pena bermimpi yg sy mgajikan arwah bapakku dlm mimpi...sy btl2 xmyangka...rupanya pada hari tu saya suda menjadi ank yatim..,bapak telah pergi tuk slamanya....tambahan lagi time tu sy hanya ada duit Rm40 jak dlm bank...tanpa miss Chia yg byk mmbantu...sy xdapat balik jengguk arwak bapakku....tiba d kampung pd jam 11 mlm...dgn pilu sy lihat jasad yg trkujur kaku...sedihnya sy....(hanya tuhan yg tau perassan kami sekeluarga time tu)....smtime sy tgok org ada bpk lagi...sy jadi jeles...coz arwak bapak sy suda xada...


Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan


Sunday, August 11, 2013

Kehidupan Seorang Pelajar Fazli Shukor Di Politeknik Shah Alam

FazliShukor: Kehidupan Di Politeknik Shah Alam:

Hello and Assalamualaikum to all.........................of u. ok the first thing yang aku nak menjerit dalam blog ni ialah... WOOIII!!...WOOIII!!!!LAME GILE AKU X UPDATE BLOG WEHHH!!!!!RINDU GILE WEHH!

ok dah jerit puas2.gahahah.

ok sekarang ni aku nak cerite pasal kehidupan aku sebagai seorang pelajar 
kejuruteraan awam.
agak panjang lebar la,sape yang nak teruskan membaca tu 
pergi la amek selimut bantal ape semua,
ok kau tau tak kos CIVIL ENGINEERING ni susah???????!!!!
tolong lah faham.hha.
especially subjek mathematical engneering and science engineering
 and survey engineering.hwooaa!!susah!
3 subjek ni masok final and haritu final urmmm errrr uhhh.............aku boleh la jawab siket2,
and sekarang ni aku risau subjek mat aku..ohooii janganlah kene repeat,
sekarang ni aku tengah cuti sem dan taktau nak buat ape.keje????memang x la.
cuti sem ni die suruh kite merehatkan minda..bukan memenatkan badan.
cuti pon sebulan je kot.buat pe nak keje..
ok korang tau aku rase bangge gile sebab dapat habiskan sem 1 ni.syukur alhamdulilah,ceh macam dah habis diploma pulak.Then kepade sesiapa yang dah nak habis sem then tetibe dapat tawaran mane2 UITM or so whatever ke,then korang pergi,
ok sile2 lah buang mase anda.keh3..
Ok la dekat shah alam ni pengaroh die kuat dan besar!

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Friday, August 9, 2013

Pengalaman melawat taman pertanian malaysia bukit cherakah a.k.a TBNSA

Melawat taman pertanian malaysia bukit cherakah a.k.a TBNSA

Keluasan 1,290 hektar, ia merupakan hutan hujan tropika, taman ini menyedikan pelbagai aktiviti dan pengalaman berkaitan dengan alam semula jadi. Di sini pengunjung boleh melihat dan mengenalpasti hidupan flora dan fauna bagi menghargai kepentingan untuk pemulihara hutan kita.Dahulu dikenali sebagai Taman Pertanian Malaysia dan diusahakan oleh Tan Sri Sanusi Junid pada tahun 1986 yang ketika itu Menteri Pertanian Malaysia. 

Antara taman-taman yang ada disini ialah taman orkid, taman kastus, ladang buah-buahan, rumah-rumah negeri di Malaysia, sawah padi dan banyak tempat lagi, 

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Wednesday, August 7, 2013

Pengalaman ke Taman Botani Negara Shah Alam Bersama Keluarga

memmetlenggeng: Pengalaman ke Taman Botani Negara Shah Alam:

Kali terakhir saya pergi ke TBNSA ialah kira-kira 3 tahun yang lepas, itupun atas urusan kerja. Saya tidak ingat banyak tentangnya. Oleh itu hari sebelum kami kami pergi melawat itu, saya sudah siapkan survey dan kertas kerjanya. Ok, biasa sebelum keluar berjalan atau untuk sesuatu aktiviti yang saya rancang, saya akan buat preparation berupa paper work, walaupun ia bukan urusan rasmi. Tetapi pada hari kejadian, ecewah, suami mengajak saya ke opisnya dulu sebelum ke TBNSA atas satu urusan kerja. Jadi paper work tinggal paper work sahajalah, memang tidak ikut jadual. Katanya, kerja itu sekejap sahaja, sayapun tak kisah. Rupa-rupanya pukul 11 baru siap. Singgah makan di Kg Kerinchi dahulu, akhirnya hampir pukul 1 juga kami sampai di TBNSA. Kali ini saya tidak masak-memasak dan bercadang makan diluar sahaja.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Monday, August 5, 2013

Ambil kursus jururawat di sime darby health care college shah alam

Sime Darby Nursing College

da sebulan aq kt sini.mcm2 pengalamn aq timba.kolej aq terletak agak ceruk(longat utara) dr jln besar.apepon tutor best.Kwan2 pon best .byk org utara tau.boley buat puak waktu orientation lagi...umah lak...fuyoh kondo 18 tingkat 2.tp aq dok tingkat 10 je...ade swimming pool ade gym...alhamdulillah lah...tp byk abg neg...ape itu neg? abg NEGRO haha....seram dowh...n arini lak aq jd model utk senior...aq kene palpet kt wrist...

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Saturday, August 3, 2013

Sekolah Menengah Teknik Shah Alam, Jalan Batu Tiga (Kolej Vokasional Shah Alam)

U2ME: Kolej Vokasional Shah Alam - Ke Arah Transformasi ...:

Assalamualaikum ! Sekolah teknik dulu pernah dianggap dan dipandang enteng sebagai pelajar yang 'malas belajar' tetapi tidak kini lagi. 

PENGENALAN

Kolej Vokasional Shah Alam merupakan salah sebuah kolej rintis di bawah Bahagian Pendidikan Teknik & Vokasional (BPTV) yang memberi fokus utama kepada pendidikan kemahiran. Kolej ini terdiri dari 101 orang pengajar dan 24 orang staf sokongan. Sesi pembelajaran bermula 8.00 pagi sehingga 5 petang.  Sehingga bulan Julai 2013, jumlah pelajar di kolej ini mencecah 379 orang pelajar, 85% daripadanya menetap di asrama yang disediakan

 LATAR BELAKANG KOLEJ VOKASIONAL SHAH ALAM

Kolej Vokasional Shah Alam, terletak di Jalan Batu Tiga, Shah Alam,dibina pada 26 Jun 1989 dengan keluasan 32 ekar di bawah projek ADB III, dan siap sepenuhnya pada bulan September 1992. Kedudukannya adalah di tengah-tengah kawasan perindustrian.
       Pengambilan pelajar pertama adalah pada bulan Mac 1993 dan dikenali sebagai Sekolah Menengah Vokasional Shah Alam. Pada tahun 1997, sekolah ini telah dinaik taraf menjadi Sekolah Menengah Teknik dengan memperkenalkan jurusan Pengajian Kejuruteraan Jentera iaitu disamping dua kursus aliran vokasional, kursus kemahiran dan kursus lanjutan masih terus dijalankan. Mulai tahun 2005, kursus Pengaturcaraan Komputer telah ditawarkan di sekolah ini dengan kapasiti 20 orang pelajar bagi tingkatan 4 dan 5.
        Pada tahun 2010,  sekolah ini telah ditukar semula kepada Sekolah Menengah Vokasional Shah Alam dan menawarkan kursus tambahan iaitu Pengurusan Perniagaan dengan kapasiti 30 orang pelajar bagi setiap kelas.
            Pada tahun 2012, berlaku lagi perubahan tetapi sekolah ini telah dinaik taraf menjadi Kolej Vokasional Shah Alam. Sehingga tahun 2013, empat kursus telah ditawarkan untuk Diploma Vokasional iaitu Pemesinan Industri, Teknologi Kimpalan, Pangkalan Data dan Web dan Pengurusan Perniagaan.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.

Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan

Thursday, August 1, 2013

Cerita Seorang Peserta Kursus Induksi di Kem Bumi Jati

LAILA KAMILIA: Berpijak di bumi nyata:

Alhamdulillah...Akhirnya saya kembali berpijak di bumi nyata. Tubuh masih sengal-sengal kerana aktiviti lasak yang tak berpadanan dengan orang tua macam saya ni. Hari ni masa menuju puncak tingkat 4 untuk meneruskan kursus induksi pula, saya cuba menggagahkan diri. Sepanjang kursus, handphone tidak boleh digunakan. Bila buka saja hp, saya tengok banyak miss call dan sms diterima. Maaflah kepada rakan-rakan yang tidak saya balas panggilan ataupun smsnya. Saya hanya menelefon abang dan anak-anak. Ketika itu saya memang tidak berada di dunia nyata lagi. Saya kepenatan. Sepanjang kursus ada ujian kecergasan, ujian lari 2km, aktiviti kembara (menyusuri kawad berduri, merentasi sungai dan berjalan di laluan kelapa sawit selama satu jam lebih) juga ceramah, LDK dan aktiviti kerohanian. Tidur jam 1200 dan bangun jam 445pagi. Saya betul-betul keletihan.

Paling kelakar pada hari terakhir kursus, ada peperiksaan akhir dijalankan. Kami diberi masa untuk membuat persediaan akhir sejam sebelum periksa. Apa persediaan saya? Di saat kebanyakan rakan-rakan menelaah, saya ZZZZZZZ. Saya ceritakan kepada abang dan dia geleng kepala kerana inilah sejarahnya sepanjang menduduki peperiksaan saya membuat persediaan bukan dengan membaca tetapi tidur.
Saya sampai ke rumah semalam jam 6.30 petang. Sampai di rumah, setelah bermesraan dengan keluarga, saya terbungkang macam apatah lagi. Agaknya kalaulah bom meletup, saya memang langsung tak akan sedar!

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga.


Klik link di bawah untuk pergi ke sana dari homestay kami:
Peta Laluan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code