Name List of Booking Adik Beradik Ahnaf Homestay

Thursday, May 16, 2013

Permohonan Ke ADTEC Shah Alam Julai 2013




Permohonan Ke ADTEC Shah Alam Julai 2013 Diploma Teknologi Elektronik, Teknologi Mekatronik, Teknologi Penyejukbekuan & Penyamanan Udara, Teknologi Kimpalan, Teknologi Pengeluaran Automotif

Institusi Latihan Jabatan Tenaga Manusia (ILJTM) ditubuhkan bertujuan menyediakan dan melaksanakan program latihan kemahiran pra-pekerjaan bagi memenuhi keperluan sektor perindustrian negara. ILJTM terdiri daripada dua puluh dua (22) buah Institut Latihan Perindustrian (ILP), empat (4) buah Pusat Latihan Teknologi Tinggi (ADTEC) dan sebuah Institut Teknikal Jepun-Malaysia (JMTI). ILP menawarkan program peringkat sijil & sijil lanjutan, sementara ADTEC dan JMTI menawarkan program peringkat Diploma dan Diploma Lanjutan. Objektif utama ILJTM adalah untuk melahirkan tenaga manusia yang optimum melalui program latihan kemahiran perindustrian.

PENGAMBILAN PELAJAR
Pengambilan ke ILJTM dibuat dua (2) kali setahun iaitu pada bulan Januari dan bulan Julai setiap tahun. Iklan akan dikeluarkan pada bulan Mac dan September. Cara-cara memohon adalah secara Aplikasi Atas Talian (online) di Laman Web JTM (www.jtm.gov.my/online) bagi sesi kemasukan Januari dan di Laman Web UPU, Jabatan Pengajian Tinggi (upu.mohe.gov.my) bagi sesi kemasukan Januari atau Julai. Bagi permohonan melalui Laman Web UPU, pemohon dikehendaki membeli nombor unik ID di Bank Simpanan Nasional (BSN) melalui kaunter BSN
Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay dan perkhidmatan teksi untuk anda sekeluarga..


Peta Laluan

Tuesday, May 14, 2013

Rawatan Terapi Gurah Suara di PJ, Shah Alam, Puncak Alam, Klang & Sg Petani

Rawatan Terapi Gurah Suara di PJ, Shah Alam, Puncak Alam, Klang & Sg Petani: 

Menyediakan rawatan gurah cuci suara kaedah sunnah nabi di PJ, Shah Alam, Puncak Alam, Klang & Sg Petani. Rawatan gurah ini berkhasiat untuk rongga kerongkong dan hidung dalam menyembuhkan penyakit resdung, migrain, rabun, berkahak, asma, susah tidur, berdengkur dan melunakkan / meringankan suara bagi penyanyi, DJ, Qari, Bilal dan pelajar tahfiz.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay untuk anda sekeluarga.

Sunday, May 12, 2013

Blog * The Tree of Us *: Dari Kelantan ke Shah Alam Selangor

~* The Tree of Us *~: tempat menarik tertarik di shah alam
Tempat menarik tertarik di shah alam - Tempat utk jalan2 dengan anak2 di S.Alam

Bagi yang tak pernah datang ke sini, boleh lah cuba melawat ke tempat ini. Sebenarnya di Shah Alam, banyak juga tempat menarik untuk dilawati. Antaranya Taman Pertanian-boleh cycling, ada mini zoo, kawasan pertanian mcm sawah padi, chalet2, rumah 4 musim, mandi pool dsb-, Tasik S.Alam-luas kawasan tasiknya, boleh jogging, main badminton, naik angsa dalam tasik, cruise...makan2 aiskrim sambil tgk2 org :)-, wet World-ayuh mandi manda dan bersuka ria di taman tema air-, tasik belakang mahkamah-saya tak tahu nama betul tempat ni, tp tempat ni sesuai utk photoshoot dan jogging-, pelbagai mall-SACC; suka sebab banyak kedai barang baby, Plaza Alam sentral; suka sebab banyak kedai tudung dan ada Kedai Romantika yg menjual barang hiasan rumah yg kiut dan cantik2 belaka-rasa-nak-beli-semua-serendah RM1, kalu nak print murah or buat gambar pasport murah gi kedai Sigma kat tingkat bawah-RM10 dpt 30kpg gambar-aku promote kedai ko Pezal-, S.Alam Mall kat seksyen 9-ada kedai jual baju kurung cantik2 dan murah kat tingkat paling bawah, Anggerik Mall, PKNS- time raya paling best baju raya mcm2 pesen tak hengat donia, tesco, giant,mydin tu mcm biasa lah...

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay untuk anda sekeluarga.

Friday, May 10, 2013

Rawatan Alternatif Islam di salah satu bangunan bertingkat

RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DARUL IKHTIAR: PEMBERSIHAN & PEMAGARAN BANGUNAN DI SUBANG:

Alhamdulillah A'la Kulli Hal , Segala Pujian & Syukur milik Sang Maha Pengasih & Maha Penyayang,
Salam rindu & salawat ke atas Sayyidina Mustafa SAW , berkat kegigihan & kasih sayang Baginda SAW terhadap umat Baginda (kita)  serta taufik & hidayah dari Rabbul Jalil , kita diamanahkan & dihadiahkan dengan Islam.

Alhandulillah masih diberi ruang & peluang oleh Pemilik jiwa ini,  untuk berkongsi sedikit catatan & pengalaman bersama pembaca di blog ini.

Ana sekeluarga diuji dengan demam panas & lain2 masalah (susulan dari rawatan) sejak sebulan lepas , bermula dari putri ana (2 minggu) , putra ana (2 minggu) , zaujah (2 minggu) & ana. Alhamdulillah , Allah bagi kesembuhan kepada kami sekeluarga.

Untuk mengetahui cerita lebih lanjut, klik tajuk / title di atas ni.

Pihak kami ada menyediakan homestay untuk anda sekeluarga.

Wednesday, May 8, 2013

Lokasi Perubatan Cara Islam Di Sekitar Shah Alam, Petaling Jaya & Klang

Senarai peta laluan untuk kemudahan anda semasa menginap di homestay kami:

# Darul Thibbun Nabawi, Seks 15 Shah Alam.                                    15 Minit ( Peta Laluan ) 
# Pusat Rawatan Alternatif Darul Ikhtiar, Puncak Alam.                      44 Minit ( Peta Laluan )


Monday, May 6, 2013

Lokasi Menarik Di Sekitar Shah Alam, Petaling Jaya & Klang

Senarai peta laluan untuk kemudahan anda semasa menginap di homestay kami:
  • Taman Botani Negara, Shah Alam.                                    21 Minit ( Peta Laluan ) 
  • I City, Shah Alam.                                                             18 Minit ( Peta Laluan )
  • Wet World Water Park, Shah Alam.                                  15 Minit ( Peta Laluan )
  • SACC Mall, Shah Alam.                                                   18 Minit ( Peta Laluan )
  • Taman Seni Islam, Shah Alam                                            15 Minit ( Peta Laluan )
  • Istana Bukit Kayangan, Shah Alam                                    17 Minit ( Peta Laluan )
  • Anggerik Mall, Shah Alam                                                 14 Minit ( Peta Laluan )
  • DEMC Seksyen 9, Shah Alam                                          20 Minit ( Peta Laluan )
  • Hospital Pakar KPJ, Shah Alam                                        13 Minit ( Peta Laluan )
  • Muzium Sultan Alam Shah, Shah Alam                              19 Minit ( Peta Laluan )
  • Shah Alam Convention Center, Shah Alam                        18 Minit ( Peta Laluan )
  • Masjid Sultan Salahuddin, Shah Alam                                19 Minit ( Peta Laluan )
  • Pusat Akuatik Darul Ehsan, Shah Alam                              18 Minit ( Peta Laluan )
  • Stadium Malawati, Shah Alam                                           18 Minit ( Peta Laluan )
  • Setia City Mall, Shah Alam                                               30 Minit ( Peta Laluan )
  • Ole Ole Shopping Centre, Shah Alam                               14 Minit ( Peta Laluan )
  • Plaza Alam Sentral, Shah Alam                                         16 Minit ( Peta Laluan )
  • Street Art, Seksyen 2, Shah Alam                                     16 Minit ( Peta Laluan )
  • Putra Heights, Subang Jaya                                              19 Minit ( Peta Laluan )  
  • Dataran Kemerdekaan, Shah Alam                                   14 Minit ( Peta Laluan ) 
  • Perpustakaan Tun Raja Uda, Seksyen 13, Shah Alam       24 Minit ( Peta Laluan )
  • Perpustakaan Tun Raja Uda, Seksyen 14, Shah Alam       16 Minit ( Peta Laluan ) 
  • Galeri Seni, Shah Alam                                                     15 Minit ( Peta Laluan ) 
  • Plaza Shah Alam                                                              20 Minit ( Peta Laluan ) 
  • Kompleks PKNS, Shah Alam                                          14 Minit ( Peta Laluan )
  • Summit USJ, Petaling Jaya                                               17 Minit ( Peta Laluan )
  • Sunway Lagoon/Pyramid, Petaling Jaya                            20 Minit ( Peta Laluan )
  • One City Mall, USJ, Petaling Jaya                                     18 Minit ( Peta Laluan )
  • WISMA GM, Klang                                                         11 Minit ( Peta Laluan )
  • Escape Room,Taman Botanic, Klang                                19 Minit ( Peta Laluan ) 

Gambar tempat menarik di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya & Klang (Lihat Gambar)

Saturday, May 4, 2013

Urusan di IPTA / IPTS sekitar Selangor / KL

Senarai IPTA / IPTS seperti di bawah:


  • UiTM Malaysia, Shah Alam.                                    20 Minit ( Peta Laluan ) 
  • UNISEL, Shah Alam.                                               18 Minit ( Peta Laluan )
  • PTPL, Shah Alam.                                                    21 Minit ( Peta Laluan )
  • ADTEC, Shah Alam.                                                05 Minit ( Peta Laluan )
  • MSU, Shah Alam.                                                    19 Minit ( Peta Laluan )
  • POLITEKNIK, Shah Alam.                                     19 Minit ( Peta Laluan )
  • KOPEDA, Shah Alam.                                             19 Minit ( Peta Laluan )
  • Kolej Kejururawatan Sime Darby, Shah Alam.          11 Minit ( Peta Laluan )
  • Kolej RESTU, Shah Alam.                                       16 Minit ( Peta Laluan )
  • Kem Bumi Jati, Jalan Kebun.                                    05 Minit ( Peta Laluan )
  • Kolej WIT, Klang.                                                    15 Minit ( Peta Laluan )
  • Kolej ALC, Klang.                                                    20 Minit ( Peta Laluan )
  • Institut I-Systems, Klang.                                           18 Minit ( Peta Laluan )
  • Kolej Hafiz, Klang.                                                    17 Minit ( Peta Laluan )
  • Sek Men Teknik Shah Alam, Shah Alam.                  13 Minit ( Peta Laluan )
  • Lapangan Terbang Subang                                        30 Minit ( Peta Laluan )

Thursday, May 2, 2013

Tempat Menarik - Taman Botani Negara Shah Alam

Soalan Lazim
1. Berapakah bayaran masuk untuk ke Taman Botani Negara Shah Alam?
    Dewasa (12 Tahun & Ke Atas) RM3.00
    Kanak-Kanak (6 - 11 Tahun)    RM1.00
    Pelawat 55 Tahun & Ke Atas RM1.00
2. Apakah tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di Taman Botani Negara Shah Alam?
      - Taman Padi
      - Taman Haiwan
      - Taman Iklim 4 Musim
      - Taman Rempah Ratus
      - Perkampungan Budaya
      - Empangan Sungai Baru
      - Empangan Sungai Kuning
      - Arboretum
      - Taman Kaktus
      - Taman Buah-Buahan Tropika
      - Taman Kelapa
3. Apakah aktiviti-aktiviti yang boleh dilakukan di Taman Botani Negara Shah Alam?
      - Memancing
      - Basikal
      - Kayak
      - Kolam Renang
      - Merentas Hutan
      - Flying Fox / Abseiling
      - Skytrex Adventures
      - Paintball Valley
      - Fly Fishing
4. Apakah kemudahan-kenudahan yang terdapat di Taman Botani Negara Shah Alam?
      - Kolam Renang
      - Perkhidmatan Bas
      - Surau
      - Gerai-gerai Makan
      - Tandas
      - Tempat Letak Kereta
      - Wakaf / Pondok Rehat
      - Pondok Menunggu Bas
      - Tapak Hari Keluarga
      - Chalet
      - Kolam Memancing
      - Siar Kaki
5. Apakah tempat istimewa yang menjadi tumpuan pelawat di Taman Botani Negara Shah Alam?
      - Taman Padi
      - Taman Haiwan
      - Taman Iklim 4 Musim
      - Empangan Sungai Baru
      - Kolam Renang
      - Skytrex Adventures
      - Paintball Valley
6. Berapakah jenis taman yang terdapat di Taman Botani Negara Shah Alam?
    Terdapat 14 jenis taman yang terdapat di Taman Botani Negara Shah Alam ini.

7. Adakah terdapat kemudahan pengangkutan yang disediakan oleh pihak taman kepada para pelawat untuk bersiar-siar di dalam Taman Botani Negara Shah Alam?
    Terdapat perkhidmatan bas dalaman yang disediakan di dalam taman ini untuk para pelawat bersiar-siar.
8. Apakah perkembangan terbaru atau aktiviti tambahan yang terdapat di Taman Botani Negara Shah Alam?
      - Rumah di perkampungan budaya dibuka semula untuk disewa kepada pengunjung
      - Skytrex Adventures
      - Paintball Valley
      - Fly Fishing
9. Apakah agensi-agensi yang terlibat di bawah Taman Botani Negara Shah Alam?
    Dahulu
      - Jabatan Pertanian
      - Jabatan Perkhidmatan Veterinar
      - Jabatan Perikanan
      - Jabatan Pengairan & Saliran (JPS)
      - Agro Bank (Bank Pertanian Malaysia)
      - Lembaga Pemasaran Pertanian Malaysia
      - Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia
      - Lembaga Kemajuan Pertanian Muda(MADA)
      - Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA)
      - Malaysia Agriculture Research & Development Institute (MARDI)
      - Lembaga Padi dan Beras Negara (LPN)
      - Beras Nasional (BERNAS)

    2 Agensi Dari Kerajaan Negeri Selangor
      - Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS)
      - Jabatan Perhutanan Negeri Selangor

    Sekarang
      - Jabatan Pertanian
      - Jabatan Perkhidmatan Veterinar
      - Jabatan Perikanan
10. Bagaimanakah gambaran yang lebih jelas tentang taman ini disamping fungsi utamanya sebagai tempat pelancongan?
      - Memperkenalkan Taman Pertanian Malaysia sebagai pusat pelancongan yang berdaya saing dan lestari
      - Mempertahankan konsep perhutanan pertanian sebagai sumber tarikan
      - Mengekalkan kesedaran kepentingan alam sekitar dalam industri pelancongan
11. Bagaimanakah caranya untuk ke Taman Botani Negara Shah Alam?
      Kenderaan sendiri atau teksi :
      Dari Lebuhraya Persekutuan mengikuti susur keluar menuju ke arah Bandaraya Shah Alam dan ikuti papan tanda untuk ke taman. Tambang teksi ialah RM20 dari Kuala Lumpur dan RM10 dari Kelang
      Bas RapidKL:
      Menaiki bas bernombor 63 atau 338 dari Kuala Lumpur dan turun di stesyen bas berhampiran Bangunan Maybank di Pusat Bandar Shah Alam. Seterusnya menaiki teksi ke taman.
      KTM Komuter :
      Menaiki KTM Komuter dan turun di Stesyen Shah Alam dan kemudian menaiki teksi (20 minit) untuk sampai ke taman.
12. Maklumat Pegawai untuk dihubungi?
      Jika maklumat ini tidak mencukupi, sila hubungi :- 
      AHMAD SABIRIN BIN ABDUL MUTALIB 
      SEKSYEN PERHUBUNGAN AWAM
      TAMAN BOTANI NEGARA SHAH ALAM
      No. Telefon: 03-5510 6922 Sambungan 36
      Fax: 03-5510 0922
      Email: sabirin@moa.gov.my
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JavaScript Free Code